Nieuws

Eerste slaapweekend

Op 20 april werd er voor het eerst geslapen. Dit was voor iedereen spannend. In dit weekend zijn we naar Ballorig in Groningen geweest. Daarnaast hebben we uiteraard gespeeld met de Nintendo Switch en zijn we verder de buurt gaan verkennen. Er werd gehuild toen het weekend er op zat. We hebben met zijn alle een mooi weekend ervaren.

Weer een stapje verder met kwaliteitssysteem

Vanaf 19 april zijn we aangesloten bij klachtenportaal zorg. Dit betekend dat er bij klachten een onafhakelijk partij kan helpen als kinderen of ouders een klacht hebben over Simba en we hier samen niet uit komen. Meer informatie staat onder het kopje klachten op de website.

 • De eerste activiteiten zijn van start gegaan

  Op 6 april 2024 hebben de eerste activiteiten van Logeerhuis Simba plaats gevonden. En dat op de eerste dag van het jaar dat het echt mooi weer was. We hebben met de kinderen de leuke plekken van Uithuizermeeden verkend. Daarnaast zijn we naar Kiboe Beestenborg in Groningen geweest ipv cupcakes maken, wat eigenlijk op het programma stond. Maar het mooie weer riep ons weer naar buiten te gaan. Een mooiere start konden we niet wensen. In het weekend van de 20 april, het eerste hele etmaal. Zo kunnen de kinderen stap voor stap wennen aan hele weekenden.  • We zijn er klaar voor!

   Ik heb een tijd geen berichten geplaatst, maar we hebben zeker niet stil gezeten. De voortuin en achtertuin is nu afgerond. Dat betekent dat de verbouwing van het logeerhuis van binnen tot buiten, op een paar kleine punten na helemaal af is. Ook de trampoline hebben we voor de volledigheid opgezet, ditmaal in de voortuin. We gaan de volgende fase in. De komende week gaan we over de details van de groepen vergaderen. Komen er 2 kindergroepen die om en om in de weekend logeren, tot ongeveer 12 jaar, verdeeld in een Autisme hoog functionerende groep en een Autisme verstandelijk gehandicaptengroep? Of starten we een kinder en een tienergroep? Ook gaan we zorgen dat we bekender gaan worden in Groningen en gaan we de website onder de loep nemen. Open dag: Binnenkort gaan we een open dag organiseren, zodat iedereen kennis kan maken met dit unieke zorginitiatief. Kortom, nog genoeg voor te bereiden šŸ˜Š. Meer informatie volgt binnenkort.

    Logeerhuis binnen bijna af


    De laatste maanden zijn we enorm hard bezig geweest met de binnenkant van het logeerhuis. Op een paar draden wegwerken na, is het binnen helemaal af.
    Onze volgende stap is de voortuin en achtertuin op knappen. Zowel voor als achter komen er grasmatten. Ook de tegels en schuttingen moeten nog goed recht worden geplaatst. Deze zijn namelijk in de herfstperiode 2023 in alle haast net voor de winter geplaatst. Als het grasmat er enkele weken ligt, kan uiteindelijk de trampoline weer worden opgebouwd en kan de lente beginnen :)
    We hopen in april met de weekenden te kunnen starten. • Er is wat nieuws opkomst!


  Hier houden wij jullie op de hoogte
  Wij zijn druk bezig met de oprichting van een mooi nieuw cliƫntinitiatief

Adres:
Stichting Logeerhuis Simba
Lange Akker 1-B
9982HK Uithuizermeeden
Mail: kantoor@logeerhuissimba.nl
Tel: 06 10 755 750

ING IBAN: NL37 INGB 0104 8045 56
KVK: 92707440
RSIN: 866147615
AGB-Code: 41543859