Doelgroep

  • Lotgenoten Autisme en aanverwanten

    De logeergroepen bij Simba zijn ongeveer net zo groot als een normaal gezin. Door omdat alle kinderen een vorm van Autisme hebben, heerst er een vertouwlijke sfeer. We kijken welke kinderen bij elkaar op de groep passen. Per weekend logeert er 1 groep. De meeste kinderen logeren om de weekenden. Voor de kinderen geldt vooral dat ze even uit het gezin of vertrouwde omgeving weg zijn. Hun verblijf bij Logeerhuis Simba wordt zo aangenaam mogelijk ingevuld met diverse activiteiten waar normaal gesproken niet of niet voldoende ruimte en aandacht voor is. Daarnaast zal er aan persoonlijke doelen gewerkt worden t.b.v. (het vergroten van) de zelfredzaamheid en het maken en onderhouden van sociaal contact met elkaar. Op een zeer kleine groep is hier veel aandacht voor.


  • De initiator van de stichting die samen met een professionele begeleidster permanent aanwezig is, heeft zelf ook een vorm van Autisme, waardoor kinderen zich vaak beter begrepen voelen. Door het logeerweekend krijgen ouders/mantelzorgers de gelegenheid om zichzelf even op te laden. Dmv stellen van doelen kunnen de kinderen zichzelf beter leren kennen. Daardoor leren ze zich beter te kunnen redden in deze maatschappij.

    Vooraf een duidelijk programma:

    Een paar dagen voor de aanvang krijgen de ouders en kinderen via email het weekendprogramma via PDF toegezonden. Dit programma is zowel met tekst als plaatsjes opgebouwd. Ook als het weekend/ dag begint nemen we met zijn alle het programma door, die veelal vol staat met de leukste activiteiten. Het programma geeft ook aan welke kinderen door Logeerhuis Simba worden opgehaald, door ouders worden gebracht, of zelfstandig komen en gaan. Capaciteit groep:
    2 kinderen.Adres:
Stichting Logeerhuis Simba
Lange Akker 1-B
9982HK Uithuizermeeden
Mail: kantoor@logeerhuissimba.nl
Tel: 06 10 755 750

ING IBAN: NL37 INGB 0104 8045 56
KVK: 92707440
RSIN: 866147615
AGB-Code: 41543859