Opvang

Globaal

Het logeerweekend is van vrijdag 17.00 tot zondag 17.00uur. Iedereen moet uiterlijk om 17.00u. opgehaald zijn/vertrekken. Programma globaal: (dit is afhankelijk van de leeftijden) Vrijdagavond gezamenlijk eten, daarna (voor)lezen, filmpje kijken of spelletjes doen, pyjama aan, tandenpoetsen etc. Zaterdag en zondag: op tijd opstaan (tijdstip wordt aan het begin van het weekend besproken), douchen, aankleden, ontbijten (meehelpen met tafel dekken). Met mooi weer lekker erop uit.

  • Logeeractiviteiten en omgeving

    We zorgen voor een verschillend aanbod van speelgoed in het logeerhuis zodat voor alle kinderen genoeg te beleven valt. Van creatief knutselen, bouwen met lego, tekenen, maken van een treinbaan, enz, tot het spelen van verschillende spellen op de Switch en het kijken van films via bijvoorbeeld Disneyplus. Er is stabiel internet aanwezig. Ook zorgen we voor een breed aanbod van activiteiten buiten het logeerhuis. Naast het buiten wandelen, voetballen en het bezoeken van de speeltuinen in de wijk, mogen de kinderen kiezen uit een aantal activiteiten voor een volgend weekend. Enkele voorbeelden hiervan zijn Bowlen, karten, bezoeken van dierenparken, binnenspeeltuinen zoals Monkeytown, zwemmen en tijdens zomervakanties attractieparken zoals Walibi. Veel doen we in de omgeving van Groningen. Kortom, genoeg te doen. Indien de situatie het toelaat en past bij de leerdoelen van de kinderen, kunnen we bijvoorbeeld paardencoaching inzetten. Daarbij zijn we wel afhankelijk van andere organisaties. Ook moet daar genoeg budget voor zijn. Per weekend worden de activiteiten in een duidelijk programma gezet wat een paar dagen van tevoren in PDF wordt gemaild.

  • Veiligheid locatie

    De logeeractiviteiten vinden altijd plaats in een aangepaste veilige omgeving voor kinderen. In het huis zijn verschillende veiligheidsmaatregelen genomen, waaronder brandveiligheid, opgeborgen schoonmaakmiddelen en medicatiebeleid. Daarnaast is er voor de kinderen altijd WiFi aanwezig die we indien nodig in overleg met de ouders kunnen beperken in bepaalde tijdsblokken. Iedereen die de kinderen begeleid beschikt over een recente VOG.De logeeractiviteiten zijn niet geschikt voor kinderen met een verstandelijke leeftijd onder de drie jaar. Voor de kinderen zijn er 2 slaapkamers. De stichting biedt de mogelijkheid dat de kinderen worden opgehaald en/of thuis worden gebracht, tot maximaal 45 kilometer van het logeerhuis.Adres:
Stichting Logeerhuis Simba
Lange Akker 1-B
9982HK Uithuizermeeden
Mail: kantoor@logeerhuissimba.nl
Tel: 06 10 755 750

ING IBAN: NL37 INGB 0104 8045 56
KVK: 92707440
RSIN: 866147615
AGB-Code: 41543859